10.6.2014 - Zážitky ze školy v přírodě-den druhý

10.06.2014 10:33

Haló, haló, hlásí se školka v přírodě - den druhý - úterý.

Ráno jsme se probudily se sluníčkem, s úsměvem na rtech,s kručením v bříšku a s očekáváním co nás zase čeká za dobrodružství.

Po ranní očistě jsme se vydaly na snídaní. V jídelně na nás čekal chleba nebo rohlík, malé máslíčko, marmeláda, medík, plátkový sýr nebo musli s oříšky a mlékem.

Každý si vybral na co měl chuť a chutě byly různorodé. Někdo zvládl namazat si rohlík s máslem, namazat si ho marmeládou, obložit vše sýrem a ještě vše pomazat medíkem. No prostě hamburgr byl proti tomu 4. kategorie.

V 9,15 jsme vyrazily s baťůžky plnými lahvičkami pití na první stopovanou, kterou nám připravily děti z Ptáčat. Hledat úkoly a ve finále poklad byl tedy na dětech ze Sluníček.

Při plnění úkolů jsme se dozvěděly mnoho nového o přírodě a jejich obyvatelích. Děti dokonce ví jak poznat světové strany podle mraveniště. Skoro nám ti mravenečci vlezli do bot, když jsme zkoumaly proč je to mraveniště tak velké a kam ti mravenci vlastně zalézají.Nicméně po splnění všech deseti úkolů jsme dorazily na místo, kde byl poklad. Jelikož jsme správní hledači pokladů, poklad jsme záhy našly, no a to,co bylo v něm, jsme samozřejmě snědly společně s dětmi z Ptáčat.

K obědu nás čekala mňamka - domácí výborná gulášová polévka a buchtičky s krémem. Jelikož nám zase vyhládlo, přidávaly jsme si o sto šest.

Teplota stoupala a tak jsme raději byly na pokojích až do 15,15.

Po únavě z hledání pokladů a hlavně pod slibem paní ředitelky, že kdo při poledním klidu usne, dostane po večeři nanuk, jsme skoro všichni usnuly. No neřekněte, kdo by nespal,třeba i pí učitelky, ale my jsme musely trochu poklidit a připravit si sešity pro zachycení našich zážitků, no a přichystat pohledy, které jsme po odpočinku psaly Vám rodičům.

V 15,30 jsme šly na malou svačinku, byla fakt dobrá pomazánka ze šunky a chlebík.

Jelikož bylo stále velké teplo,pořádně jsme se namazaly a zůstaly jsme na travnatém hřišti u našeho penzionu a střídavě jsme skákaly na trampolíně nebo se šly zchladit pod sprchovou fontánu a nebo si hrály na dece s hračkami. Pohyb nás zase dohnal k hladu a my mezi tím skákáním a osvěžováním mlsaly to, co jsme si vezly od rodičů s sebou. No prostě papíry od sušenek stále mizely v koši.

K večeři jsme měly zase dobrotu, kuřecí roládu s rýží a výborným sosíčkem. Po večeři nás konečně čekala vytoužená mlska - nanuk.

Je to zvláštní, ale když má člověk v mrazáku pouze jeden druh nanuku a když má na něj moc chuť, tak ho smslne a ani nedutá, ale když máte v mrazáku těch nanuků více, to už je dilema, kterého si vybrat.

Nakonec jsme si ale všichni vybraly toho pravého a pořádně jsme ho vychutnávaly.

Protože jsme měly ještě čas jít na kutě a sluníčko ještě svítilo, pořádně jsme se nastříkaly proti komárům a šly jsme na průzkum kolem rybníku. Cesta byla skoro strašidelná, protože jsme prošly kolem opuštěného a zchátralého mlýna a musely jsme projít po úzké lávce kolem zdymadla, ale na konci se nám ukázala nádherná krajina - posekané louky, domečky místních chatařů s hrníčky na plotě a v dálce kopečky lesů - prostě nádhera. Po cestě jsme si vyprávěly o bylinkách, které jsme potkaly a vzájemně si sdělovaly své poznatky. Víme co všechno se dá udělat z černého bezu, která maminka z něho dělá sirup a která z něho dělá čajík.

Vzhledem k tomu, že jsme odpolední sprchování spojily s večerní očistou těla, stačilo si jen vyčistit zoubky, ale před tímto úkonem jsme prostě zase dostaly chuť na nějakou mlsku, no a po pohádce a pusince na dobrou noc - dnes byla "nosatá" - v pondělí byla " čelíčková", jsme zalehly a usnuly jsme jako špalci. Bylo to náročné a těch zážitků - nedivte se.

No a my paní učitelky jsme pro děti v učebně chystaly na zítřejší den zase nové hledání pokladu a vymýšlení nových úkolů. Hledat poklad a plnit úkoly budou tentokrát děti z Ptáčat a Sluníčka vymýšlet krkolomnou trasu. Mezi psaním a kreslením obrázků, mlsáme i my - oříšky, které nám některá z maminek přibalila k mlskám pro děti - děkujeme, přišly k chuti.

Musíme se Vám ale k něčemu přiznat, tento "deníček" píšeme až ráno ve středu. Včera jsme totiž psaly a psaly, aby jste si ho mohly ještě večer přečíst, klikly na uložit a ono se nám nic neuložilo a všechno vymazalo a jelikož byla půl noc a už jsme byly unavené, tak si ráno paní ředitelka přivstala a píše.

Nyní je už středa - 7,30, děti pomalu vstávají. Jsem ráda, že dnes opravdu nikdo v noci necoural na WC a všichni spaly jako dudci a já to v klidu dopsala.

Tak zase večer něco napíšeme.

Vaše paní učitelky - Šárka, Ivča , Iva, Danča a Dana.


© 2024, Mateřská škola Pardubice, Benešovo náměstí 2115 – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑